Nūhou
VR

ʻO nā hana mālama i kēlā me kēia lā o ka mīkini hoʻololi lauoho

Kepakemapa 16, 2023
         
        
        

        

ʻO ke poʻo mīkini ka ʻāpana mechanical nui o ka mīkini hoʻololi lauoho. ʻO nā hana nui o ka hoʻololi ʻana i ka lauoho: lawe i ka lauoho, ʻoki i ka uea, hana i ka uea, hoʻopaʻa i ka uea me ka uea, a hoʻokomo i ka uea i loko o ka lua. Hoʻopiha nui ke poʻo mīkini i nā hana nui ma luna ma o ke koʻokoʻo hoʻohui a me ka hoʻolālā cam. ʻO ka pololei o ka hoʻonohonoho ʻana i nā lako, e like me: ka pololei o ka hoʻonohonoho ʻana i ka papa hana, inā he mau hakahaka o ka ʻōnaehana mechanical, hiki ke hoʻihoʻi mai ka lohi a hiki i ka wikiwiki i ka wā o ka hana ʻana, he aha ka pusher i hoʻohana ʻia i ka ʻōnaehana hoʻokele, he aha ka mīkini i hoʻohana ʻia, etc.

   E hana maikaʻi i ka mālama ʻana i nā mea hana i kēlā me kēia lā, e hoʻomaʻemaʻe i nā mea hana, e hoʻomaʻemaʻe i ka lepo, nā ʻōpala, a me nā mea ʻino i ka manawa kūpono, e hoʻohui i ka aila lubricating i ka manawa kūpono, a hana maikaʻi i ka pale ʻana i ka ʻaʻahu a me ka ʻōpala. E nānā mau i nā ʻāpana palupalu a hoʻololi i nā ʻāpana i kahiko ʻia i ka manawa kūpono e pale aku ai i ka hopena o ka maikaʻi o ka huahana ma muli o ke kāʻei ʻana o nā ʻāpana. E nānā mau i nā laina mea hana a hoʻololi koke i nā laina kahiko.

   Pono nā mea hana e hoʻohui pinepine i nā kulu o ka aila lubricating i nā ʻāpana neʻe o ka mīkini hoʻololi lauoho e hōʻemi i ka ʻaʻahu mechanical. E nānā maʻamau inā ua wehe nā ʻūlū a hoʻopaʻa i ka manawa. E mālama maʻemaʻe i nā ala alakaʻi a me nā lāʻau wili i mea e pale ai i ka ʻōpala mai ka pili ʻana i ke ala alakaʻi a i ʻole nā ​​​​lāʻau wili a pili i ka pololei o ke kūlana hana. E hōʻoia i ka hana ʻana o ka pahu uila i loko o kahi ea uila, e pale i nā wahi haʻahaʻa a i ʻole ka wela wela, a pale i ka haʻalulu nui o ka pahu uila. ʻAʻole hiki ke hoʻohana ʻia ka pahu uila i kahi kaiapuni me nā māla electromagnetic ikaika, inā ʻaʻole hiki ke hoʻokō ʻia nā kūlana ʻole.

   ʻO nā koʻi servo ʻehā, ʻo ia ke koʻi X horizontal, ke koʻi Y kūpaʻa, ke koʻi A flap a me ke koʻi Z hoʻololi lauoho. Hoʻoholo ka axis axis XY i ke kūlana o ka lua niho niho. ʻO ke koʻi A ke kuleana o ka hoʻololi ʻana i ka pulupulu niho e hiki mai ana, a ʻo ke koʻi Z ke kuleana o ka hoʻololi ʻana i ka waihoʻoluʻu lauoho o ka pulupulu niho. I ka hana ʻana o ke kaʻa spindle, hahai nā koʻi servo ʻehā i ka hana. Ke kū ka milo, hahai nā koʻi ʻehā ʻē aʻe a kū. ʻO ka wikiwiki o ka hoʻololi ʻana o ke kumu nui e hoʻoholo ai i ka wikiwiki o ka hoʻololi ʻana i ka lauoho, a ʻo nā koʻi servo ʻehā e pane a hoʻokele i ke ʻano i hoʻonohonoho ʻia, inā ʻaʻole e wehe ʻia ka lauoho a i ʻole ka lauoho ʻole.

ʻIkeʻike
  • Ua hoʻokumuʻia
    --
  • ʻAno pāʻoihana
    --
  • Kahua / Wae
    --
  • ʻOihanaʻoihana nui
    --
  • Nā huahana nui
    --
  • ʻO ke kanaka pilikino
    --
  • Nā limahana limahana
    --
  • ʻO ka waiwai kālā makahiki
    --
  • Mākeke kūʻai
    --
  • Nā mea kūʻai aku
    --

Hoʻouna i kāu nīnau

Koho i kahi ʻōlelo ʻē aʻe
Afrikaans
አማርኛ
العربية
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Deutsch
Ελληνικά
English
Esperanto
Español
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
français
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
italiano
עִברִית
日本語
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
한국어
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Português
Română
русский
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
简体中文
繁體中文
Zulu
ʻLelo o kēia manawa:Ōlelo Hawaiʻi